Sectorplan Covid-19

Beste ouder(s) en/of verzorger(s), 

De tijd waarin we afhankelijk waren van corona maatregelen ligt gelukkig alweer een tijdje achter ons. Maar toch breng ik u op de hoogte van een wijziging vanuit het ministerie betreffende het sectorplan Covid-19. Sinds 6 december bevinden we ons in fase 1 (donkergroen). Dit betekent dat het dringende advies is te testen wanneer uw kind klachten heeft die passen bij Covid-19 en uw kind tot die tijd thuis te houden. Bij een negatieve uitslag mag uw kind gewoon naar school, bij een positieve uitslag gelden quarantaine regels.  

U kunt uw kind dagelijks tussen 8.00-8.30 uur telefonisch ziekmelden bij Anita en/of Irna, geef dan even door wanneer het corona betreft. We weten dan dat uw kind langer afwezig zal zijn. Mocht uw kind weinig of geen last van dit virus hebben dan kun u dit aangeven bij de leerkracht en zorgt de leerkracht ervoor dat er vanaf de tweede dag schoolwerk voor uw kind is. Wanneer uw kind ‘gewoon’ ziek is, dus geen corona heeft, gaan wij ervan uit dat uw kind te ziek is om naar school te komen en dus ook om thuis schoolwerk te maken. Er zal in deze situaties dan ook geen schoolwerk verzorgd worden door ons. 

Er zijn op school nog steeds testen aanwezig voor leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8. Deze kan uw kind ophalen bij Anita, onze administratief medewerkster. 

Ook voor ons team gelden bovenstaande ‘regels’. Gelukkig zijn wij allemaal hartstikke fit en hoeven we weinig vervanging te regelen. Bij ziekte van een leerkracht nemen wij altijd eerst contact op met de vervangerspool, wanneer hieruit niemand beschikbaar is vragen we binnen ons eigen team wie er extra kan komen werken. De bereidheid bij ons team is gelukkig groot waardoor we vooralsnog in bijna alle gevallen een oplossing hebben.  

Hopelijk blijven we allemaal gezond! 

Hartelijke groet, 

Nicole Maassen 

Directeur 

« Terug naar overzicht