Voorstelling in “Pipowagen”

Voorstelling “Doortje Doezel de Goudvisheld”

De leerlingen van de groepen 1 t/m 4 hebben donderdag 11 november kunnen genieten van een heuse theatervoorstelling in een echte “pipowagen” op het schoolplein. Het verhaal ging over Doortje Doezel die een boek wilt schrijven over “ECHTE” helden, maar ze vindt het lastig om een heldenverhaal te bedenken. Ook heeft Doortje het druk met haar goudvis Bob, hij heeft een nieuwe duikbril gekregen en vindt het nog spannend om alles van dichtbij te kunnen bekijken. Haar kat Tijger vindt het heerlijk om te knuffelen, waardoor Doortje ook niet aan haar verhaal kan werken en dan is haar vriendje Grumpy de dwerg ook nog verdwenen… Gelukkig vindt Doortje hem terug in haar speelgoedkist maar… wel vastgebonden met de ketting van Doortje! Ze hoort van Grumpy dat Pjotr de Piraat hem vastgebonden heeft en in haar speelgoedkist heeft gestopt. Pjotr heeft er spijt van en zegt sorry tegen Grumpy. In de kist vindt Doortje ook nog een gouden schoen die haar past en dan verschijnt er een kikker met een kroon… Doortje wilt de kikker kussen, maar kust per ongeluk Bram van de Boekenwinkel… Ohoh, het verhaal is nog niet af… maar als Bram het boek in zijn handen krijgt en het openslaat… staan de avonturen over Bob, Tijger, Grumpy, Pjotr, de gouden schoen en de kikker allemaal in het boek! Bram vindt de verhalen in het boek heel mooi en is heel blij, hij vraagt aan Doortje of ze samen met hem een taartje wilt eten, dit wilt Doortje wel. Bob de Goudvis heeft een mooie tekening gemaakt en hij vindt het leuk als alle kinderen daar een kopie van krijgen omdat hij het fijn vindt dat de kinderen hem niet uitgelachen hebben om zijn nieuwe duikbril. Bob zegt: ’ALS JE IEMAND HELPT, DAN BEN JE EEN HELD’!!
het team van de Paschalis