Speelplaats en vandalisme

Onze speelplaats is openbaar terrein en in de weekenden en avonduren een gewilde ‘hangplek’ voor jongeren. Met als gevolg dat wij met grote regelmaat op maandagochtend rotzooi aantreffen op het plein en in de fietsenstalling. Wanneer de leerlingen, met name op maandag, de speelplaats opgaan voor schooltijd, kan het voorkomen dat er rommel ligt. Vorige week lag er bijvoorbeeld veel kapot glaswerk, deze week waren het vooral steentjes en een stoeptegel (naast de helaas gebruikelijke hoeveelheid plastic flessen, chipszakken e.d.). Hoewel wij hier alert op zijn en onze conciërges met regelmaat het plein schoonvegen lukt het ons niet altijd om dit voor schooltijd allemaal op te ruimen. 

Op het moment merken wij dat vooral de fietsenstalling na schooltijd doelwit van vandalisme is. Onder schooltijd houden wij hier toezicht op. Onze leerlingen mogen tijdens het buitenspelen niet in de fietsenstalling komen. Samen met de BSO houden wij waar mogelijk ook na schooltijd een oogje in het zeil wat betreft de fietsenstalling. 

In de avonduren en weekenden kunnen wij zelf geen toezicht houden. Wel doen wij telkens melding bij onze contactpersoon van de gemeente. Hij zorgt ervoor dat de wijkagent op de hoogte is en deze een extra ronde kan maken. Ook wordt Meervoormekaar ingeschakeld om het gesprek met jongeren aan te gaan. 

Samen hopen we er op deze manier voor te zorgen dat onze speelplaats schoon en veilig blijft voor onze leerlingen. 

Team Paschalisschool

« Terug naar overzicht