Mobieltjes en smartwatches

Wellicht heeft u aan het eind van vorig schooljaar de nieuwsberichten rondom het mobieltjes verbod in het voortgezet onderwijs gevolgd. Met ingang van 1 januari 2024 zal er een algeheel verbod gelden op mobieltjes en smartwatches in het VO. De voornaamste reden hiervoor is dat het kinderen afleidt van dat waar zij voor op school zijn. Een reden waar wij ons in kunnen vinden. Onduidelijk is nog of er ook een verbod in het PO komt. Wij hebben als school al langer de regel dat mobieltjes niet toegestaan zijn en wij voegen daar ook smartwatches aan toe. Vanaf het moment dat leerlingen op het plein zijn mogen mobieltjes en smartwatches niet meer gebruikt worden. Wanneer u met uw kind(eren) de afspraak heeft dat zij een berichtje sturen wanneer ze op school zijn, spreek dan af dat dit direct gebeurt zodra het plein bereikt is. Mobieltjes en smartwatches worden bij de leerkracht ingeleverd. De leerkracht zorgt ervoor dat ze veilig worden opgeborgen. Mobieltjes en smartwatches die in de tas blijven zitten zijn niet onze verantwoordelijkheid wanneer deze verdwijnen en/of beschadigen. Wanneer u uw kind(eren) onder schooltijd wilt bereiken kunt u telefonisch contact opnemen met ons, wij zullen er zorg voor dragen dat de boodschap wordt doorgegeven.

We vinden het jammer dat we hierin zo strikt moeten zijn maar hebben helaas ervaren dat deze regel nodig is. Wij zullen deze afspraak, met name in de midden- en bovenbouw met de leerlingen bespreken.


Op de site van de rijksoverheid kunt u de verantwoording van het ministerie over het verbod voor het VO nalezen: Mobiele telefoons niet toegestaan in de klas | Voortgezet onderwijs | Rijksoverheid.nl

Team Paschalis

« Terug naar overzicht