Er is een tijd van komen…

Beste ouders/verzorgers,

Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan! Na 22 jaar Paschalisschool ga ik a.s. dinsdag voor het laatst de schooldeur achter mij sluiten. Het is dan precies 66 jaar en 7 maanden geleden dat ik ter wereld kwam, dus dit is de datum dat ik met pensioen mag. Een dubbel gevoel, want ik heb het altijd fijn gehad in het onderwijs in het algemeen en op de Paschalis in het bijzonder; anders had ik het hier niet zolang volgehouden…

Mijn actieve loopbaan begon zo’n 43 jaar geleden. De eerste 6 jaar daarvan werkte en woonde ik samen met mijn vrouw Ellen op Curaçao. Na wat omzwervingen op diverse scholen belandde ik in Wijchen eerst op de Viersprong, daarna via ’t Kraaienest naar de Klimop in Wijchen-Zuid. Op deze laatste school bleef ik zo’n 12 jaar, waarna dus de Paschalis volgde.
Op de Paschalis heb ik 22 jaar gewerkt. Ik heb hier zo’n 18 groepen onder mijn hoede gehad. De laatste jaren deed ik aan ondersteuning en het wegwerken van achterstanden die leerlingen in de Coronatijd hadden opgelopen. Een andere invulling, maar heel leuk om te doen. Daarnaast was ik ICT-coördinator en dat vond ik ook echt een fijne uitdaging.

Een dubbel gevoel, zei ik al; ik ga iedere dag ‘fluitend’ naar school, maar kijk toch ook wel uit naar de nieuwe periode die voor me ligt. Ik zal me niet gaan vervelen: meer tijd doorbrengen met mijn (klein)kinderen, ik wil nu eens eindelijk de Vierdaagse gaan lopen – dus flink trainen, die klusjes die al wat langer lagen te wachten in huis en tuin aanpakken, wat vaker de motor pakken, zorgen dat Filmcafé Grave een goede doorstart kan maken, vaker de tennisbaan opstappen enz.

Een heel erge cliché opmerking is dan: “het is mooi geweest”. En dat is het ook.

Ik wil iedereen bedanken voor de prettige contacten en samenwerking in de jaren die achter ons liggen, ouders maar ook m.n. de kinderen, want ondanks heel soms een heel klein beetje mopperen op ze, heb ik enorm van ze genoten. Van het team neem ik op een ander moment afscheid.

Bedankt voor alles, het ga u goed en misschien wel “tot ziens”.

M vr gr Joep

« Terug naar overzicht