Dodenherdenking 4 mei

Een tijdje geleden kregen alle scholen van Kans & Kleur de vraag of er leerlingen waren die een gedicht zouden willen voordragen tijdens de dodenherdenking op 4 mei. Aan Juul, leerling uit groep 7-8C, de eervolle taak dit namens de Paschalisschool  te mogen doen tijdens de herdenking in Wijchen. Onderstaand het bericht in het Wijchens nieuws: 


In Nederland herdenken we op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa en in Zuidoost-Azië. Sinds 1961 herdenken we ook de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog. Bij het monument aan de Meerdreef in Wijchen hield Burgemeester Renske Helmer een toespraak. Er werden prachtige gedichten voorgelezen door leerlingen van de Paschalisschool en het Maaswaal College. Er was tevens muziek en zang. Om 20.00 uur waren we twee minuten stil en daarna werden er bloemen gelegd. Harmonie Kunst en Vriendschap Balgoij verzorgde de muziek tijdens deze bijeenkomst met als thema: ‘Leven met oorlog’. Het was een zeer indrukwekkende Dodenherdenking 2023. 


Juul mocht na afloop met aanwezige leerlingen van de Paschalisschool en de burgemeester op de foto. Wij zijn natuurlijk hartstikke trots op Juul, knap gedaan! Een moment om niet snel te vergeten.


Team Paschalisschool « Terug naar overzicht