Corona en andere virussen…

Voor corona gelden geen maatregelen meer. Dit betekent ook dat er geen protocol meer is zoals dat de afgelopen drie jaar aan de orde was. Wel zijn er adviezen die helpen om te voorkomen dat u of anderen besmet raken met het virus. In deze link Adviezen om luchtweginfecties te voorkomen | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl treft u relevante informatie aan vanuit de rijksoverheid. Wij gaan er als school vanuit dat u de adviezen vanuit de rijksoverheid opvolgt in situaties waarbinnen dit relevant is.  

Naast corona zijn er natuurlijk veel meer redenen waardoor we ziek worden. Ook in ons team hebben we de afgelopen weken een aantal keer te maken gehad met allerlei griepvarianten onder medewerkers. Wanneer een leerkracht ziek is, schakel ik altijd direct onze vervangerspool in, vanaf 7.30 uur staan zij voor ons klaar. We merken echter dat daar dezelfde virussen rondgaan en dat veel leerkrachten inmiddels uitgewaaid zijn over verschillende scholen. Er zijn dus weinig invallers beschikbaar. Wanneer er geen vervanger beschikbaar is, informeer ik het team. Medewerkers die vrij zijn of ambulant rondlopen worden gevraagd of zij een groep kunnen opvangen. Hoewel wij erg betrokken medewerkers hebben die komen wanneer ze kunnen, lukt het ook wel eens niet om een vervanging intern op te vangen. We kijken dan of we een groep kunnen opsplitsen, dit is afhankelijk van de grootte van de groep en kan dus ook niet altijd. In uitzonderlijke gevallen moeten we besluiten een groep thuis te laten. Mijn streven is altijd u dit uiterlijk om 7.45 uur via Parro te laten weten. We laten in de regel nooit dezelfde groep twee dagen na elkaar thuis. Als het nodig is, rouleren we in groepen en gaat een leerkracht van een andere groep voor de te vervangen groep.  

We hopen natuurlijk dat het nooit nodig is om een groep thuis te laten, echter merken ook wij dat er een tekort aan leerkrachten is. En hopen dat u begrijpt dat we dit alleen doen als we echt geen andere keus hebben. We hebben de afgelopen drie jaar gemerkt dat we op veel begrip van u kunnen rekenen en daar wil ik u enorm voor bedanken. 

Nicole Maassen 

Directeur 

 

« Terug naar overzicht